Sökresultat för Mia Öhrn...
Rensa filter?
”Ta en titt i den här boken! Duktiga Mia Öhrn har tagit sig an franska bakverk och försvenskat och förenklat dem – så nu är det fritt fram!”Elle Mat & Vin
”Det kan vara den finaste bok jag har sett.”Emmas Vintage
”Vinterns finaste kokbok.”Femina
Följ med på en lustfylld…
Kategorier: Bakning, bröd och kakor Kak- och tårtdekoration Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Ren och skär bakglädje från Sveriges alla köksvrår! Kakburken är inte bara en burk med oemotståndliga godsaker, det är också en av Sveriges största och mest populära grupper för bakintresserade på Facebook. Här delar nära 90 000 personer dagligen med sig av recept, tips och bakglädje från landets alla hörn. I…
/LÄTTLÄST/
Det är himla roligt att baka! Men det kan också vara svårt om man inte är säker på vad tsk betyder, eller om man lätt tappar bort sig i långa ingredienslistor. Därför har konditorn och matskribenten Mia Öhrn tillsammans med en fokusgrupp granskat och testat sina recept för att de ska vara tydliga och lätta…
Sockerkakan är en riktig svensktoppsklassiker i kaksammanhang. Lätt att röra ihop med få ingredienser pryder den fikabord över hela Sverige. Den är dessutom enkel att variera: toppad med choklad och kokos, fylld med färska bär, smaksatt med apelsin eller bitar med mörk choklad eller varvad med chokladsmet till en…
Färgglada, sockersöta och lyxiga de här bakverken har tagit världen med storm och sätter garanterat guldkant på den gråaste av vardagar. Baka macarons i regnbågens alla färger med smak av bär, choklad och lakrits, gör fluffiga cupcakes med olika sorters glasyr och pynt eller ge dig på senaste kaktrenden från USA och…
Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.
Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så…
Kakor i långa rader var förr ett måste på varje kafferep. I dag nöjer vi oss oftast med en enda sort, men det är ändå favoriterna från förr som gäller. Klassiska kakor på nytt vis innehåller småkakor, skorpor, vetebröd, mjuka kakor, bakelser, tårtor, puddingar och godis. Givna klassiker som kanelhjärtan, jitterbuggar…
Kladdkakan en älskad klassiker som går att variera i det oändliga! Vilken vill du baka? En mjuk och krämig med smak av lakrits, daimgrädde eller jordnötter? Små söta bakelser, en paj eller varma fondanter? Sega chokladrutor, mjölkchokladkaka med krisp, godismuffins eller chokladterrin? När Mia Öhrn nu samlar de bästa…
Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en…
Kategorier: Bakning, bröd och kakor Kak- och tårtdekoration Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
I Franska bakverk finns recept på alla sorters bakverk – vetebröd och smördegsbakverk, bakelser, tårtor och pajer, småkakor, mjuka kakor och desserter. Mia Öhrn har anpassat alla de klassiska franska bakverken till svenska förhållanden och förenklat recepten, men…
Bli nykär i Stockholm!
I Livsnjutarens guide till Stockholm hittar både lantlollor och inbitna storstadsbor något att älska i vår huvudstad. I den nya, ännu knubbigare upplagan finns tidigare favoriter kvar, tillsammans med nya upptäckter som sparrisfestivaler, vinterträdgårdar, crêperier och badhus. Helt enkelt 151…
Kategorier: Bakning, bröd och kakor Kak- och tårtdekoration Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! I Franska bakverk har Mia Öhrn anpassat klassiska franska bakverk till svenska förhållanden och förenklat recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalitet.
Här…
Kategorier: Bakning, bröd och kakor Kak- och tårtdekoration Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Följ med på en lustfylld utflykt till de franska sötsakernas värld! I Franska bakverk har Mia Öhrn anpassat klassiska franska bakverk till svenska förhållanden och förenklat recepten, men nallar för den sakens skull vare sig på smak eller på kvalitet.
Här…
Är man kvar i stan under sommaren och husen börjar kännas för höga och asfalten för het är ett sommarkafé den perfekta tillflykten. Här presenteras ett femtiotal smultronställen med mycket fakta och inbjudande fotografier. Man hittar både oaser mitt i Stockholm och härliga lustslott och herrgårdar på lagom…
Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.
Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så…
Semlan hör till våra mest älskade bakverk och har numera sin givna plats i konditordiskarna ända från jul och fram till påsk. Men den kära fettisdagsbullen dyker även upp på andra ställen; vid kung Adolf Fredriks sista måltid, i privatdetektiv Ture Sventons mysterier, i orten Semla och på ett bageri i New York.
I den…
Kladdkakan en älskad klassiker som går att variera i det oändliga! Vilken vill du baka? En mjuk och krämig med smak av lakrits, daimgrädde eller jordnötter? Små söta bakelser, en paj eller varma fondanter? Sega chokladrutor, mjölkchokladkaka med krisp, godismuffins eller chokladterrin? När Mia Öhrn nu samlar de bästa…
Bollarnas boll – det är chokladbollen, det! Så lätta att göra, och dessutom finns ofta ingredienserna man behöver redan hemma. De ska inte ens in i ugnen! Snabbt som ögat har man ett fat oemotståndliga chokladbollar framför sig. Bara att njuta.
Men vill du gå ett steg längre än bara de klassiska chokladbollarna så…